ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Ολοκληρώθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ

21:06 - 23 Ιαν 2007 | Οικονομία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΠ ΚτΠ) από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, μέχρι τις 31/12/2006.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με την αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής μέσα σε διάστημα 30 μηνών έφερε σε πέρας ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που αφορούσε στην υλοποίηση του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» που περιλάμβανε δύο κύκλους (Α’ και Β’) αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κρατικής ενίσχυσης του ΕΠ ΚτΠ και αφορά στην ηλεκτρονικοποίηση της οργάνωσης και των λειτουργιών των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και οι δύο κύκλοι ολοκληρώνονται με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τελικής υλοποίησης(78,89% ο Α’ Κύκλος, 71,28% ο Β’ Κύκλος, 74,01% οι πληρωμές Τεχνικής Βοήθειας), συγκρινόμενα και με το μέσο όρο απορρόφησης στο ΕΠ ΚτΠ που ανέρχεται στο 56,21%.

Ειδικότερα, ήδη ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος του Προγράμματος και βρίσκεται σε πορεία τελικής ολοκλήρωσης ο Β’ Κύκλος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30/04/2007 με την πληρωμή των τελευταίων επιχειρήσεων, με το ποσοστό απορρόφησης για τον Β’ κύκλο να εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 80%.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα, που προσεγγίζει το 75%, μεταξύ όλων των φορέων που συμμετέχουν στα Προγράμματα της ΚτΠ.

Επίσης, το πρόγραμμα Δικτυωθείτε του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ως σκοπό την προώθηση των επιχειρήσεων στη Νέα Οικονομία, την εξοικείωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με την ψηφιακή οικονομία, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που προσφέρει το Διαδίκτυο και γενικότερα την παρακίνηση των επιχειρηματιών για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Μέσω της επιδότησης για την αγορά Η/Υ, περιφερειακού εξοπλισμού, προηγμένων λύσεων λογισμικού και σύνδεσης στο Internet, αλλά και της δωρεάν εκπαίδευσης των εργαζομένων των επιχειρήσεων, το πρόγραμμα αποτελεί ολοκληρωμένη λύση, λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης στα χέρια του σύγχρονου επιχειρηματία. Το πρόγραμμα αποτελείται από δυο κύκλους, στους οποίους ενισχύθηκαν συνολικά 52.000 επιχειρήσεις με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 46,62 εκατ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα, όπως ήδη ανακοινώθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καταρτίστηκε και αξιολογήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ με τον τίτλο «Ψηφιακό Μέλλον», που αφορά στον εκσυγχρονισμό μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα αυτό υποβλήθηκαν 941 επιχειρηματικά σχέδια, με προϋπολογισμό 298 εκατ. ευρώ, από τα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, διότι κρίθηκαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής προκήρυξης, 786 επενδυτικά σχέδια-προτάσεις, δηλαδή ποσοστό 83,5%, και συνολικού προϋπολογισμού 154 εκατ. ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 72 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα επενδυτικά σχέδια-προτάσεις, τα 464 αφορούν την περιφέρεια Αττικής και τα 322 την υπόλοιπηπεριφέρεια της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.