ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη η έκδοση και χρήση των καρτών Visa

22:14 - 23 Ιαν 2007 | Οικονομία
Αύξηση 43,4% σημειώθηκε στις χρεωστικές κάρτες Visa, κατά τη διάρκεια του έτους που έληξε το Σεπτέμβριο 2006, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Visa Europe.

Η καταναλωτική δαπάνη στα Σημεία Πώλησης (POS) με χρεωστικές κάρτες Visa για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 28% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2005.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Ελλάδα, το σύνολο των καρτών Visa σημείωσε σημαντική αύξηση, 20,7%. Η καταναλωτική δαπάνη στα Σημεία Πώλησης (POS) άγγιξε περίπου τα 4,5 δις Ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 6,5%.

Παράλληλα, οι εταιρικές κάρτες Visa παρουσίασαν σταθερά ανοδική πορεία, αποδεικνύοντας τα οφέλη που παρέχουν στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εταιρικών καρτών αυξήθηκε κατά 8,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο 2005, ενώ η Μεικτή Καταναλωτική Δαπάνη σημείωσε αύξηση 13,1%. Σταθερή ανάπτυξη παρουσίασαν και οι πιστωτικές κάρτες Visa τόσο όσον αφορά τον αριθμό, αλλά και την Καταναλωτική Δαπάνη στα Σημεία Πώλησης - αύξηση 6,3% και 4,7% αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του 2006 σημειώθηκε, επίσης, σημαντική πρόοδος όσον αφορά την εγκατάσταση τερματικών EMV, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια των συναλλαγών. Όσον αφορά το πεδίο της έκδοσης καρτών, μία στις πέντε κάρτες Visa που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά, ενσωματώνουν πλέον την τεχνολογία chip.

Ακόμη, σημαντικές προσπάθειες γίνονται όσον αφορά και το δίκτυο αποδοχής των χρεωστικών καρτών V PAY. Η λύση V PAY είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ενιαίας Αγοράς Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.