ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουσκ: Να οριστεί Eurogroup τις επόμενες ημέρες

13:31 - 27 Απρ 2016 | Οικονομία
Τουσκ: Να οριστεί Eurogroup τις επόμενες ημέρες
Την ανάγκη να οριστεί Eurogroup εντός των επόμενων ημερών επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι είναι «πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλεία από τους υπουργούς Οικονομικών».

«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση ανανέωσης της αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και μιλώ για ημέρες, όχι για εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου νωρίτερα, σήμερα είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup και της Κομισιόν ενώ μίλησα και με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Οι δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξή τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Αλβανό πρόεδρο Bujar Nishani.

 

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Τουσκ


Η αρνητική στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στο αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής είχε διαφανεί και από τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα μαζί του.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης (σ.σ. το σωστό ορθογραφικά είναι σύγκληση) του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης» και ο Ντόναλντ Τουσκ του απάντησε ότι «εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης (σ.σ. το σωστό ορθογραφικά είναι σύγκληση) του Eurogroup».

 

Σύμφωνα με το Μαξίμου οι δύο άνδρες θα μιλήσουν εκ νέου την Μεγάλη Πέμπτη για επανεκτίμηση της κατάστασης.

 

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

 

«Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

 

Ο Πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης του Eurogroup.

 

Τέλος, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 27 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.