ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ύμνοι» Ρέγκλινγκ για ΔΝΤ-«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος για νέο Eurogroup»

14:10 - 27 Απρ 2016 | Οικονομία
«Ύμνοι» Ρέγκλινγκ για ΔΝΤ-«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος για νέο Eurogroup»
Αποθέωση του ΔΝΤ από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το ΔΝΤ δεν φεύγει ενώ από την άλλη χτυπάει καμπανάκι για την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», είπε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Και συνέχισε: «Η εμπειρία του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική. Στόχος των προγραμμάτων του ESM είναι να καταστούν οι εθνικές οικονομίες πιο ανταγωνιστικές και οι δημοσιονομικές πολιτικές πιο βιώσιμες».

Καταλήγοντας ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι: «Ο ESM αποτελεί ένα μέρος της απάντησης στην κρίση» και αναφερόμενος στην  χρηματοδότηση των κρατών, διευκρίνισε ότι «τα χρήματα χορηγούνται μόνο υπό προϋποθέσεις, καθώς δίχως τη λήψη ορισμένων μέτρων, ουσιαστικά μεταθέτουμε τα προβλήματα στο μέλλον».

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο επικεφαλής του ESM τόνισε, ότι όλες οι προβλέψεις «έχουν ένα υψηλό βαθμό αβεβαιότητας», και η ακρίβειά τους θα είναι γνωστή «σε δύο χρόνια».

Ακόμα δήλωσε δε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν σημειώσει επαρκή πρόοδο ώστε να δικαιολογείται μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να υπογραφεί η απελευθέρωση της επόμενης δόσης.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης χρέους, και ότι οι ελληνικές πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους είναι σχετικά μικρές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.