ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Eurogroup την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα

21:43 - 27 Απρ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Eurogroup την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα
«Πολύ νωρίς για να πούμε πότε θα γίνει νέα συνεδρίαση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου με τον Μισέλ Σαπέν.

Οπως τόνισε, η συμφωνία είναι κοντά και πως «θα δουλέψουμε τις προσεχείς ημέρες για σχεδιάσουμε και να εργαστούμε για τα ζητήματα του χρέους».

«Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να είναι νομικώς εφικτά», υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup έρχονται στον απόηχο ων δηλώσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για νέα συνάντηση του Eurogroup εντός ημερών και όχι εντός εβδομάδων.

 

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών», δήλωσε ο Ντ. Τουσκ. «Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα για την Ελλάδα. Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και μιλώ για ημέρες, όχι για εβδομάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, αύριο θα υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου στο τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

 

Ο πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.

Τέλος, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.