ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό «όχι» σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής: Αρνείται και η Μέρκελ

09:33 - 28 Απρ 2016 | Οικονομία
Γερμανικό «όχι» σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής: Αρνείται και η Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκλησης έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Πρώτος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει την αρνητική του στάση στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήδη από χτες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έβλεπε λόγο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

 

«Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

Για τον Σόιμπλε, στον οποίο η Ελλάδα χρεώνει ευθύνες για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, τα υπάρχοντα προβλήματα μπορούν να λυθούν σε επίπεδο Eurogroup. Το όργανο που αποφασίζει είναι το Eurogroup, δήλωσε αυστηρά και η εκπρόσωπος του, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζητήσεων Αθήνας-θεσμών.

 

Ειδικότερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άποψη της καγκελαρίου και με την τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του ενδεχομένου έκτακτης Συνόδου Κορυφής, δήλωσε: «Έχουμε μια διαδικασία η οποία είναι επιτυχής και δίνει στους υπουργούς Οικονομικών έναν συγκεκριμένο ρόλο. Σε αυτήν μένουμε. Υπάρχει η πιο στενή δυνατή συνεργασία μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού των Οικονομικών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.