ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία σε δύο εβδομάδες βλέπει ο Ντάισελμπλουμ

10:41 - 28 Απρ 2016 | Οικονομία
Συμφωνία σε δύο εβδομάδες βλέπει ο Ντάισελμπλουμ
Συμφωνία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση εντός δύο εβδομάδων βλέπει ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο BNR.

Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε παράλληλα ότι "θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος" για το κλείσιμο της συμφωνίας επί των προληπτικών μέτρων, ωστόσο τόνισε ότι "αυτός ο χρόνος θα χρησιμοποιηθεί και προκειμένου να συζητηθούν και οι δυνατότητες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


Μάλιστα μετά την ηχηρή δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι το σχέδιο προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλισθεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018​ είναι "αντισυνταγματικό και μη λογικό", ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι μία συμφωνία με την Ελλάδα στα προληπτικά μέτρα, προφανώς οδηγεί σε νομικά προβλήματα.


Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για Eurogroup την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, παρατηρώντας πως είναι "πολύ νωρίς" για να ορισθεί η ακριβής ημερομηνία σύγκλησης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν. "Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν (το Eurogroup) θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί", εξήγησε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μάικλ Σαπέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.