ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Κινητικότητα σε ζωτικά θέματα της διαπραγμάτευσης-Δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση

17:25 - 04 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Βερολίνο: Κινητικότητα σε ζωτικά θέματα της διαπραγμάτευσης-Δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση
Τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελούν μερικά «ανοιχτά» ζητήματα όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Ωστόσο στα ουσιώδη θέματα της διαπραγμάτευσης παρατηρείται έντονη «κινητικότητα».

«Έχουμε τη Δευτέρα μία συνάντηση του Eurogroup» υπενθύμισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, και πρόσθεσε πως «έχουμε διαπιστώσει ότι στα θέματα ουσίας έχει υπάρξει τον τελευταίο καιρό, κάποια κινητικότητα».

«Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχουμε - γνωρίζετε αυτόν τον τεχνικό όρο - ένα “Staff Level Agreement”» κατέστησε σαφές.

«Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε από τους θεσμούς να συνεχίσουν τις εργασίες προετοιμασίας» πρόσθεσε.

Σήμερα το EuroWorking Group

Με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Αθήνας και θεσμών, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το EuroWorking Group, η έκβαση του οποίου αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς την τύχη του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνεδρίαση, συμμετέχουν και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί κυρίως, η αρχιτεκτονική και η νομική μορφή των προληπτικών μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.