ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Συμφωνία σε μέτρα και χρέος για την εκταμίευση της δόσης

17:30 - 04 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Eurogroup: Συμφωνία σε μέτρα και χρέος για την εκταμίευση της δόσης
Συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων και βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους είναι οι προϋποθέσεις για να εκταμιευτούν χρήματα για την Ελλάδα διαμηνύει το Eurogroup.

Το ελληνικό πρόγραμμα θα μπει στην ατζέντα των συζητήσεων στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας (9/5/2016) με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να διαμηνύει, μέσω της ατζέντας των συζητήσεων, ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση τόσο στο θέμα των μέτρων όσο και σε αυτό του χρέους ώστε να υπάρξει αποδέσμευση χρημάτων.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρεται:

«Το Eurogroup θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα».

Η 9η Μαΐου λοιπόν θα αποτελέσει την αφετηρία των συζητήσεων μέχρι το επόμενο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Μαΐου. Σε 20 ημέρες πρέπει να συμφωνηθούν τα μέτρα και να κλείσει η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να γίνουν όλα όσα δεν έχουν γίνει εδώ και 6 μήνες που διαρκεί η διαπραγμάτευση ή 6 χρόνια που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίων, δηλαδή να συμφωνηθούν τα νέα μέτρα λιτότητος και να γίνει βιώσιμο (μέσω μέτρων ελάφρυνσης) το δημόσιο χρέος, προκειμένου να λάβει τέλος η πρώτη αξιολόγηση, αλλά και για να δει χρήματα και δόσεις η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.