ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup LIVE: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις-Δεν αναμένεται συμφωνία

15:20 - 09 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Eurogroup LIVE: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις-Δεν αναμένεται συμφωνία
Με χαμηλές προσδοκίες ξεκίνησε στις 16:00 το απόγευμα το Eurogroup της Δευτέρας (9/5/2016), καθώς όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία.

Λεπτό προς λεπτό

Συνάντηση Τσακαλώτου - Σόιμπλε πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Guardian: «Πιθανή η πρόοδος στο Eurogroup για την Ελλάδα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Faymann». Παράλληλα μετριάστηκαν τα κέρδη στις τράπεζες, με τους επενδυτές να στρέφονται στο σημερινό Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διημερίδα για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναφέρθηκε στο σημερινό Eurogroup. «Το πιο σημαντικό είναι η ημερήσια διάταξη αυτής της συνεδρίασης καθώς θα εισαχθεί και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» είπε ο πρωθυπουργός. «Το ζήτημα του χρέους αποτέλεσε κεντρικό διαπραγματευτικό στόχο της κυβέρνησης μας» πρόσθεσε. «Η έναρξη αυτής της συζήτησης μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Μοσκοβισί: Βήμα για από κοινού λύση

Σήμερα θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για μία από κοινού λύση. Μεγάλη η σημασία των προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα.

Όπως είπε η πρόταση της ελληνικής πλευράς για τον μηχανισμό είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα μπορούσε να βελτιωθεί σε τεχνικό επίπεδο.

«Επιθυμώ και προσβλέπω σε έναν δημιουργικό διάλογο» τόνισε προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό βήμα και να «οδηγηθούμε σε μία από κοινού συμφωνία που θα ικανοποιεί και την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση καθώς «θα θέσουμε το πλαίσιο ώστε να οδηγηθούμε σε μία πλήρη συμφωνία».

Ντε Γκίντος: Πάμε για πολιτική συμφωνία

«Στοχεύουμε σε πολιτική συμφωνία με μέλλον. Ευελπιστώ ότι θα γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας - δανειστών.» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να γίνουν συμβατές οι φόρμουλες της Κομισιόν και του ΔΝΤ, μέσω μιας δέσμης μέτρων έκτακτης ανάγκης, στα οποία είναι ανοιχτή η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας.

«Εμείς θα επιμείνουμε στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού που λέει πως μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση , θα αναλύσουμε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο Ντε Γκίντος.

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα καταλήξουμε σήμερα στο χρέος

Το θέμα του χρέους θα τεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του οργάνου, προσθέτοντας επίσης ότι δεν πρέπει να αναμένεται σήμερα κατάληξη.

«Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος. Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και το υπό ποιες συνθήκες. Θα είναι η πρώτη συζήτηση, οπότε δεν περιμένω οριστικά αποτελέσματα», δήλωσε.

Πάντοαν: Πρόοδος στο σημερινό Eurogroup

«Πρόοδος στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα. Δεν θα συζητήσουμε haircut στο χρέος», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Σόιμπλε: Ελπίζω στις 24 Μαΐου να έχουμε συμφωνία

«Δεν θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα. Ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει στις 24 Μαΐου», είπε ο Γερμανός υπουργός κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών της συνεδρίασης του Eurogroup. «Θα συζητήσουμε αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις» συμπλήρωσε. 

LIVE εικόνα από τη συνεδρίαση

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 09 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.