ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Επιχειρηματική αποστολή στο Αμμάν

14:59 - 10 Μαϊ 2016 | Οικονομία
ΣΕΒ: Επιχειρηματική αποστολή στο Αμμάν
Επιχειρηματική αποστολή στο Αμμάν της Ιορδανίας πραγματοποιεί ο ΣΕΒ το διήμερο 9-10 Μαΐου.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και σε αυτήν συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών και της ενέργειας, όπως ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (ΟΜΙΛΟΣ LAFARGE), ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. (ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ) ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ Α.Ε., ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. (ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ), INTRASOFT INTERNATIONAL (ΟΜΙΛΟΣ INTRACOM HOLDINGS), MATRIX ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ), SOLAR CELLS HELLAS Α.Ε., ΣΤΗΛΜΕΤ Α.Ε. (ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ).

Ειδικότερα, χθες (Δευτέρα, 9 Μαΐου), οι ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα με την Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών κα Maha Ali, τον Υπουργό Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου κ. Ibrahim Saif και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υδάτων και Άρδευσης κ. Tawfiq Habashneh.

Σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, με τη συνεργασία του ΣΕΒ με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν (ACI), διοργανώνεται Ελληνο-Ιορδανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, παρουσία Υπουργών της Ιορδανικής κυβέρνησης και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, στο οποίο παρουσιάζονται οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στην Ιορδανία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί άνω των 50 διμερών συναντήσεων (Β2Β) με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ιορδανίας.

Προλογίζοντας σήμερα το πρωί το Επιχειρηματικό Φόρουμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι σε ανοδική πορεία και μπορούν να διευρυνθούν.

Οι ευκαιρίες συνεργασίας με οφέλη και για τις δυο πλευρές είναι πολλές και σημαντικές.

Σε μας εναπόκειται να επικεντρωθούμε στα προϊόντα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που είναι ψηλά στις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες». Υπογράμμισε, ακόμη ότι «η Ιορδανία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο χάρη στις οργανωμένες ζώνες ελευθέρου εμπορίου, από όπου τα προϊόντα προωθούνται σε πολλές γειτονικές αγορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.