ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Σημαντικό βήμα του ΔΝΤ προς τα πίσω

09:37 - 13 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Deutsche Bank: Σημαντικό βήμα του ΔΝΤ προς τα πίσω
Οι Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση σημείωσαν - μετά από μια παρατεταμένη περίοδο στάσιμων συνομιλιών - σημαντική πρόοδο που επιτρέπει την αισιοδοξία για την αξιολόγηση.

Αυτό αναφέρει σχετικό report η Deutsche Bank, εκτιμώντας ότι αυτά που συμφωνήθηκαν θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και έτσι να επιτραπεί στην Ελλάδα να λάβει τη δόση για τη χρηματοδότηση των αναγκών τον Ιούλιο.


Ο αναλυτής της Deutsche Bank, G. Saravelos σημείωσε ότι το ΔΝΤ έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω, που επέτρεψε ένα γενικό σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Το Ταμείο έχει αποδεχθεί μια πιο ήπια εκδοχή του αρχικού πακέτου έκτακτης ανάγκης με φορολογικά μέτρα, με την ελληνική πλευρά να συμφωνεί να ψηφίσει ένα ασαφές πλαίσιο περικοπής δαπανών σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτευχθούν.


Ένα παρόμοιο ηπιότερο πακέτο μέτρων έχει επίσης συμφωνηθεί συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.


Μια σειρά από βασικά ζητήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση βραχυπρόθεσμων κινδύνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.