ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurasia Group: Μικρότερη πίεση για «κούρεμα» χωρίς το ΔΝΤ

12:55 - 16 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Eurasia Group: Μικρότερη πίεση για «κούρεμα» χωρίς το ΔΝΤ
Στις 24 Μαΐου θα συμφωνήσουν πιθανότατα οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για την εκταμίευση μιας δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης, ύψους 10 δισ. ευρώ περίπου, προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman σε σημειώσεις του προς τους πελάτες.

Όπως σημειώνει, η εκταμίευση είναι πιθανή ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ, λόγω διαφωνιών με την ευρωζώνη για τις προβλέψεις σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Χωρίς το ΔΝΤ, αναφέρει ακόμη, η πίεση προς την Ευρώπη για την παροχή ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα, θα μειωθεί σημαντικά. Αυτό το αποτέλεσμα θα είναι πολύ επιζήμιο για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις της Ελλάδας.

Όπως τονίζει, και σύμφωνα με το Bloomberg, μόλις "φύγει" το ΔΝΤ και ξεπεραστεί ο περιορισμός του να δοθεί μια δόση από τη Βόρεια Ευρώπη χωρίς το ΔΝΤ, είναι πολύ απίθανο το ΔΝΤ να είναι σε θέση να επιστρέψει.

Η επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE της ΕΚΤ, είναι απίθανο να συμβούν μέχρι να σημειωθεί πρόοδος στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.