ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Μην περιμένετε συμφωνία στο Eurogroup

16:25 - 19 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Citigroup: Μην περιμένετε συμφωνία στο Eurogroup
Οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup της 4ης Μαΐου ολοένα και απομακρύνονται, εκτιμά η Citigroup σε σημερινό της σχόλιο, έπειτα από την απόρριψη εκ μέρους του Γερμανού υπουργού Οικονομικών της πρότασης του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και της δήλωσής του ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.

Όπως επισημαίνει, πέντε μέρες πριν την συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, υπάρχει ελάχιστος βαθμός σύγκλισης των θέσεων των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για την ελάφρυνσης του ελληνικού χρέος. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι απίθανο να έχουμε συμφωνία την Τρίτη.

 

Η Citi επαναλαμβάνει την χθεσινή της εκτίμηση και υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Η αμερικανική τράπεζα αναφέρεται και στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου χθες το βράδυ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως σημειώνει σε αυτό περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης.

 

Όπως επισημαίνει, ο μηχανισμός των μέτρων έκτακτης ανάγκης - ο «κόφτης» δαπανών - κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή.

 

Η Citigroup υπογραμμίζει, η έγκριση του τελικού αυτού πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή θα ανοίξει πιθανότατα τον δρόμο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 11 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.