ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρ ομαδόν στο πολυνομοσχέδιο από τους κοινωνικούς φορείς

12:33 - 20 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Πυρ ομαδόν στο πολυνομοσχέδιο από τους κοινωνικούς φορείς
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων που καταθέσαν τις απόψεις τους στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Κυριακή με τα τελευταία προαπαιτούμενα ενόψει της αξιολόγησης.

«Δεν είναι απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης να φορτώσουμε μια μεγάλη κατηγορία πολιτών με φορολογικές υποχρεώσεις, στις οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν», τόνισε αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Ευστράτιος Παραδιάς.

«Αυτοί που θα πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες. Η εταιρεία που θα προκύψει από την πώληση του ΑΔΜΙΕ θα καταρρεύσει με μαθηματική ακρίβεια, θα πρέπει να πουλά ενέργεια κάτω του κόστους και δεν θα έχει ζωή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και επεσήμανε ότι με τις ανείσπρακτες όφειλες πάνω από 2 δις ευρώ θα παρακαλάμε τελικά η εταιρεία να είχε πουληθεί.

Άδικο χαρακτήρισε τον διπλασιασμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Αλέξανδρος Καραφυλλίδης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μια λογική αύξηση και να δώσει τη δυνατότητα στις ζυθοποιίες να συνεχίσουν να παράγουν και να επενδύουν στη χώρα, προσθέτοντας ότι η αγορά του ζύθου έχει μειωθεί κατά 20%.

Για τεράστιες ζημίες στον κλάδο των καπνικών προϊόντων, λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων τα τελευταία 5 χρόνια στους ειδικούς φόρους, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Κιτσάκης, πρόεδρος της ελληνικής ένωσης καπνικών προϊόντων και τόνισε ότι κάθε αύξηση στον φόρο γιγαντώνει το λαθρεμπόριο.

Να βρεθούν τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου και όχι από την αύξηση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιουσης και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τις υψηλότερες τιμές στην ΕΕ.

Υφεσιακό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας και υπογράμμισε ότι πλήττονται κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, που υποτίθεται δεν θέλουν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις.

Ελιγμό της κυβέρνησης χαρακτήρισε την θέσπιση του φόρου στο ίντερνετ ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων χρηστών ιντερνέτ, Νίκος Βασιλάκης, επισημαίνοντας ότι στον κόσμο δεν υπάρχει παρόμοιος φόρος και ότι κάθε χρόνο η αμερικανική γερουσία ψηφίζει ότι δεν θα φορολογήσει το διαδίκτυο. Επεσήμανε τέλος ότι αν συμβεί αυτό τότε θα πληγεί ο μεγαλύτερος χρήστης κατανάλωσης αυτού του φόρου, που είναι τα δημόσια ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και η δημόσια διοίκηση.

Να αποσύρει το νομοσχέδιο κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του γεωτεχνικού επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης και τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση όχι μόνο δεν επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών άλλα επιβραδύνεται γιατί οδηγεί στην ακύρωση του έργου των δασικών χαρτών.

Για αντισυνταγματικές αρμοδιότητες που παραχωρούνται στην ΓΓΔΕ έκανε λόγο η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Ειρήνη Υφαντή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.