ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίνι «εθνικό-ΤΑΙΠΕΔ» στο υπ. Άμυνας

14:16 - 20 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Μίνι «εθνικό-ΤΑΙΠΕΔ» στο υπ. Άμυνας
Αργά αλλά μεθοδικά το Υπ. Άμυνας κατάφερε το ακατόρθωτο. Να εξαιρέσει από τη συμμετοχή στο νέο υπερ – ταμείο των ακινήτων του υπουργείου.

Κι όχι αυτά που είναι απαραίτητα για την Άμυνα αλλά και όσα έχουν γενικότερο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί σε διαδικασίες αξιοποίησης πολλών εκτάσεων φιλέτων (Παλιά Κέντρα Αναψυχής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, Αστικά Ακίνητα κτλ) στήνοντας ουσιαστικά ένα δικό του κανάλι εσόδων και ανάπτυξης ακινήτων.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό ήταν το αντάλλαγμα για να δώσει το υπουργείο το πράσινο φως στηνπροώθηση ενός γερού πακέτου περικοπών δαπανών στρατιωτικών δαπανών ύψους 400 εκ. που εκκρμεί από το προηγούμενο καλοκαίρι. Πάντως το υπουργείο Άμυνας δεν έχασε χρόνο και ήδη από χτες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που προέρχεται από το ίδιο κόμμα των ΑΝΕΛ συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση ακινήτων κυριότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.
«Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία των Υπουργείων μας, και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων σε εκτάσεις που μέχρι σήμερα παρέμεναν αναξιοποίητες» τόνισε σε δηλώσεις της Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και συμπλήρωσε ότι: «Θα καταρτίσουμε από κοινού τα δύο Υπουργεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Δράσεων για την αξιοποίηση επιλεγμένων ακινήτων κυριότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά μας, στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των εκτάσεων στη βάση των προτάσεων του ΥΠΕΘΑ, θα διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις με οικονομοτεχνική μελέτη- εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο-, και θα υποστηρίξουμε τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ με προσωπικό και με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε κοινή βούληση και εργαζόμαστε από κοινού για να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο στην κατεύθυνση να πετύχουμε ανάπτυξη».

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 20 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.