ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: Ψήφισα μέτρα που δεν θα θέλαμε να επιβληθούν

21:32 - 23 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Μάρδας: Ψήφισα μέτρα που δεν θα θέλαμε να επιβληθούν
«Ψήφισα μέτρα τα οποία δεν θα θέλαμε να επιβληθούν, γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων αλλά οικοδομήθηκαν με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει μια διάχυση των βαρών, με τις χαμηλότερες δυνατές επιπτώσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Real Fm.

Αυτό, εξήγησε, σημαίνει ότι «αυτοί οι φόροι σκόρπισαν σε πάρα πολλούς χώρους έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κόσμος μια αύξηση ενός μεγάλου φόρου, έμμεσου φόρου, είτε αυτός θα μπορούσε να είχε σχέση με τη ΔΕΗ ή με οτιδήποτε άλλο».

 

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι αυτά τα δύσκολα μέτρα τα οποία επιβάλλουμε να έχουν τις χαμηλότερες δυνατές επιπτώσεις στον κόσμο», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν ως οικονομολόγος πιστεύει ότι με τόσα δισεκατομμύρια φόρους μπορεί να έρθει η ανάπτυξη ο κ. Μάρδας συμφώνησε με τα όσα επισημαίνουν φορείς της αγοράς ότι αυτά τα μέτρα θα φέρουν φτωχοποίηση, φυγή επενδύσεων, ύφεση και ανατιμήσεις.

 

Επισήμανε ωστόσο το βραχυχρόνιο χαρακτήρα αυτών των μέτρων που συνδέονται με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας, ενώ επανερχόμενος στο θέμα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι θα μπουν στην αγορά γύρω στα 4-5 δισ. ευρώ από αυτά τα χρήματα, ενώ θα έρθουν και 5 δισ. από το ΕΣΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 23 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.