ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα-Κύπρος εκτός «πακέτου Γιούνκερ» για επενδύσεις!

17:32 - 08 Ιουν 2016 | Οικονομία
Ελλάδα-Κύπρος εκτός «πακέτου Γιούνκερ» για επενδύσεις!
Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες, που δεν συμμετείχαν, τον χρόνο πού πέρασε, στο «πρόγραμμα Γιούνκερ», που αφορά τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ευρώπη!

Την αποκάλυψη έκανε, κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γύρω από την εξέλιξη που παρουσιάζει το λεγόμενο «Πακέτο Γιούνγκερ», η Κύπρια ευρωβουλευτής της «Αλληλεγγύης» Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνοντας ότι, εξαιτίας αυτής της απουσίας, χάθηκαν ευκαιρίες για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις δύο χώρες.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως δήλωσε για λογαριασμό της Κομισιόν ο Επίτροπος Γκίρκι Κατάϊνεν, οι ελληνικές και κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν για τα οφέλη του προγράμματος αλλά, όπως άφησε να εννοηθεί, δεν έπραξαν όσα όφειλαν να πράξουν για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα και δεν συνεργάσθηκαν εν προκειμένω με το τραπεζικό σύστημα. Όπως μάλιστα ελέχθη, θα μπορούσε να γίνει συμμετοχή στο ΕΣΣΕ μέσω των τραπεζών και μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο, ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό, στις δύο αυτές χώρες.

 

Νίκος Ρούσσης
Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.