ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi:Ο Στουρνάρας ζητά πιο ρεαλιστικούς στόχους για το ελληνικό πρόγραμμα

16:10 - 14 Ιουν 2016 | Οικονομία
Citi:Ο Στουρνάρας ζητά πιο ρεαλιστικούς στόχους για το ελληνικό πρόγραμμα
Για πιο ρεαλιστικούς στόχους στο ελληνικό πρόγραμμα, καλεί ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως και το ΔΝΤ, με το χθεσινό του άρθρο στους Financial Times, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η Citigroup σε σημερινό της note.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η Citigroup, ο Γ. Στουρνάρας τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια «νέα συμφωνία» με τους πιστωτές, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάσουν τη μείωση του δημοσιονομικού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,0% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, αντί για το 3,5% που είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή το οποίο θεωρείται «μη ρεαλιστικό και κοινωνικά ανέφικτο».

 

Με ένα πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με μία «μέτρια» ελάφρυνση του χρέους από τους πιστωτές.

 

Σύμφωνα με το note της Citi, ο διοικητής της ΤτΕ επικρίνει το Eurogroup για την περαιτέρω αναβολή της απόφασης για την ελάφρυνση του χρέους, παρά το γεγονός ότι το έχει υποσχεθεί από το 2012 και η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο τρέχον πρόγραμμα.

 

Επίσης, σημειώνει ότι τα σημερινά επιτόκια της αγοράς είναι ευνοϊκά για την ελάφρυνση του χρέους, τόσο για τους πιστωτές όσο και για τη χώρα.

 

Η Citigroup υπογραμμίζει ότι οι θέσεις του Γιάννη Στουρνάρα είναι σύμφωνες με αυτές του ΔΝΤ, το οποίο έχει παραγκωνιστεί κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και έκανε πίσω στα περισσότερα από τα αιτήματά του για πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους και άμεση ελάφρυνση του χρέους.

 

Όπως τονίζει η Citigroup, αυτή η θέση του διοικητή της ΤτΕ θα καταστήσει πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθήσει να διώξει το ΔΝΤ από το πακέτο διάσωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.