ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Μήνυμα για επενδύσεις και καμπανάκι για τους φόρους

09:37 - 21 Ιουν 2016 | Οικονομία
ΣΕΒ: Μήνυμα για επενδύσεις και καμπανάκι για τους φόρους
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς η παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αλλά και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει την ευκαιρία να σταλούν ξεκάθαρα μηνύματα από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Έτσι πέρα από τις αρχαιρεσίες όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στη διοίκηση Θ. Φέσσα, το σημαντικό, που πρέπει να αναδειχτεί στην ανοικτή συνεδρία, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το φαύλο κύκλο ύφεσης εάν δεν προσελκύσει άμεσες επενδύσεις, και κυρίως αν δεν εξορθολογίσει το φορολογικό σύστημα. Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο κ. Φέσσας αναμένεται να επανέλθει στα ζητήματα που έχει θέσει επανειλημμένα, δηλαδή την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον κύκλο της οικονομίας, αλλά και στις σχέσεις οικονομικά δρώντων – πολιτείας, την ανάγκη προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, αλλά και την από κοινού χάραξη μιας νεά στρατηγικής για την ανάσχεση της ύφεσης.
Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί σειρά προτάσεων προς το Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την οικονομία και έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την υπερφορολόγηση, την στήριξης ενός νέου σχεδίου ανάπτυξης.

Ο ΣΕΒ, μάλιστα, χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.