ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα

11:47 - 21 Ιουν 2016 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα
Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους προς την Αθήνα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ανακοινώνοντας ότι εκταμιεύτηκαν τα 7,5 δισ. ευρώ.

Μετά τη συνάντηση στην Αθήνα με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι τα επιτόκια που βαρύνουν τα ελληνικά δάνεια είναι πολύ χαμηλότερα του 1%, με ωρίμανση στα 32 χρόνια.

 

Σημείωσε δε ότι ο ΕSM θα προσπαθήσει να μειώσει το επιτοκιακό ρίσκο για την ελληνική οικονομία. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία για ολόκληρη την περίοδο", υπογράμμισε, σημειώνοντας όμως ότι "δεν ξέρουμε ακόμη, δεδομένου ότι οι προβλέψεις είναι αβέβαιες, ποιες θα είναι οι ανάγκες τα επόμενα χρόνια". 

 

Οσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που καλείται να εμφανίσει η Αθήνα, ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι σεβαστή η συμφωνία που θέτει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2018.

 

«Συμφωνήσαμε με τον Regling ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου. 
«Η διαδικασία των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 21 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.