ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Μεγάλες συνέπειες από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

11:00 - 22 Ιουν 2016 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Μεγάλες συνέπειες από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης
Στις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist που λαμβάνει χώρα σήμερα.

«Αντί για 3 μήνες οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 9, προκαλώντας αφενός καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου αυξάνοντας τα ληξιπρόθεσμα», σημείωσε.

 

Τόνισε πως πλέον ο μόνος τρόπος να μπει η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάκαμψης είναι να αποκτήσει «ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής», θυμίζοντας πως το φθινόπωρο έρχεται η δεύτερη αξιολόγηση.

 

Αναφορικά με τα 2,8 δισ. που απομένουν για να ολοκληρωθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης των 10,3 δισ ευρώ, ο Ρέγκλινγκ είπε πως «ευελπιστούμε πως αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

 

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ESM έκανε και καλά σχόλια για τη χώρα, λέγοντας πως «δούλεψε σκληρά με τους Ευρωπαίους εταίρους της τους τελευταίους δύο μήνες» και πως «ο λαός πέρασε δύσκολα».

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού συστήματος διευρύνει τη φορολογική βάση.

 

Τόνισε επίσης τη σημασία της επιτάχυνσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας εύσημα για το κλείσιμο των συμφωνιών για το λιμάνι του

Πειραιά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.