ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαζαρίδης: Το μειωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών και το θετικό μήνυμα

10:33 - 23 Ιουν 2016 | Οικονομία
Λαζαρίδης: Το μειωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών και το θετικό μήνυμα
Στη μειωμένη συμμετοχή στο ετήσιο ελληνικό road show στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι το βασικότερο ζήτημα για την Ελλάδα είναι το πώς θα προσελκύσει επενδύσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση.

Ο κ. Λαζαρίδης, ερωτηθείς για το αν στο roadshow υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα, απάντησε πως «τα νούμερα που βλέπουμε τώρα είναι παρόμοια με αυτά του 2012, όταν το Grexit story βρίσκονταν στο πιο «καυτό» σημείο του. Από την άλλη πλευρά, όταν βλέπεις τεράστια συμμετοχή τότε πρέπει να αναμένεις «γύρισμα» στο χρηματιστήριο. Όταν βλέπεις χαμηλή συμμετοχή τότε οι contrarians είναι πολύ πιο επιτυχημένοι. Άρα, μπορεί να είναι θετικό μήνυμα το γεγονός ότι δεν έχουμε τη συμμετοχή που είχαμε πέρυσι», σημείωσε.

 

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε επίσης πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε αυξημένη μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά, «αν και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχοντας το «ιστορικό» του Grexit τα τελευταία χρόνια».

 

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, καθώς η ελληνική αγορά καθοδηγείται κυρίως από ξένους επενδυτές, «η μεταβλητότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή διότι όλος ο κόσμος αγωνιά για το τι θα συμβεί», αναφορικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

 

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Λαζαρίδη, «η κατάσταση μετά το θάνατο της Τζο Κοξ έχει αλλάξει και το κλίμα έχει αλλάξει, και βλέπω περιορισμό της μεταβλητότητας στις αγορές, που σημαίνει ότι οι προσδοκίες τους είναι διαφορετικές από αυτές που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.