ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Νέα μεγάλη προτεραιότητα η ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων

13:57 - 07 Αυγ 2016 | Οικονομία
Δραγασάκης: Νέα μεγάλη προτεραιότητα η ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων
Η ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων είναι η νέα μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δεδομένου ότι οι δημόσιοι πόροι είναι πεπερασμένοι, η νέα μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων» και προσθέτει, «η ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η αποσαφήνιση του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και η θεσμοθέτηση των νέων χρηματοδοτικών αναπτυξιακών εργαλείων αναμένεται να δώσουν ισχυρή ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις».

 

Μόνο από την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου θα μπορέσουν να δημιουργηθούν περί τις 300.000 θέσεις εργασίας, εκτιμά ο κ. Δραγασάκης.

 

Σημειώνει ότι για την κυβέρνηση, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική προστασία είναι έννοιες αλληλένδετες, αντιθέτως, όπως λέει, «ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα υποστηρίζει το νεοφιλελεύθερο μύθο ότι πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε νέο πλούτο και μετά να ασχοληθούμε με την κοινωνική προστασία, τη φτώχεια, τις ανισότητες και την αναδιανομή».

 

Ερωτηθείς, ποιο είναι τελικά το «κλειδί» για να βγει η οικονομία στο «ξέφωτο» και αν είναι ορατή η ανάκαμψη, ο Γιάννης Δραγασάκης επισημαίνει πως οι οικονομίες που ανακάμπτουν είναι αυτές που δημιουργούν απασχόληση, αυξάνουν τις επενδύσεις και βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα και άρα «από αυτούς τους παράγοντες θα κριθεί και στη χώρα μας η ταχύτητα και ο ρυθμός ανάκαμψη της οικονομίας».

 

Σχετικά με την Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αναφέρει ότι «οι δεσμοί τις διαπλοκής ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικούς, τράπεζες και επιχειρηματικά συμφέροντα από τον χώρο των ΜΜΕ -αν και όχι μόνο- σπάνε και το όλο σύστημα της παλιάς διαπλοκής αποσυντίθεται».

 

Ερωτηθείς για τις ανακατατάξεις του τραπεζικού χάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «οι τράπεζες παύουν να λειτουργούν ως ένα κλειστό και ανεξέλεγκτο σύστημα εξουσίας» και «οι διοικήσεις τους υπόκεινται σε συστήματα αξιολόγησης, διαφάνειας, δημόσιας λογοδοσίας και ελέγχου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.