ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Αποφασίζει για τη δέσμευση 13 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου

16:35 - 16 Αυγ 2016 | Οικονομία
ΣτΕ: Αποφασίζει για τη δέσμευση 13 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα αποφασίσει επί της κατάσχεσης των 13 εκατ. ευρώ από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και του στενού του συνεργάτη, Ευθύμιου Μπουλούτα.

Κατόπιν της σχετικής απόφασης του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και αξίωσε την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολής κατά της πράξης κατάσχεσης.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέστειλε με τη σειρά του, προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ, σχετικά με τη δυνατότητα προσφυγής του κ. Βγενόπουλου, δεδομένου ότι ζητάει την αναστολή πράξεων από Διοικητικά Δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ερωτά «εάν μπορεί να κατατεθεί αίτηση αναστολής ή ανακοπής στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά καταχώρησης-εγγραφής που έγινε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων, μετά από καταλογισμό φορολογικής παράβασης» και «εάν η εγγραφή αυτή έχει απλώς μόνο αμιγώς πληροφοριακό χαρακτήρα».

Το ΣτΕ, λόγω σπουδαιότητας του νομικού ζητήματος, εισήγαγε το προδικαστικό ερώτημα στην Επιτροπή Αναστολών. Ως εισηγητής ορίστηκε ο Σύμβουλος Επικρατείας, Διομήδης Κυριλλόπουλος.

Σημειώνεται ότι η εντολή για δέσμευση του κοινού λογαριασμού των δύο ανδρών, δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.