ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Η Κομισιόν θα κάνει παρέμβαση υπέρ του Γεωργίου

11:10 - 24 Αυγ 2016 | Οικονομία
Reuters: Η Κομισιόν θα κάνει παρέμβαση υπέρ του Γεωργίου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβει στην ελληνική πολιτική διαμάχη για την εθνική στατιστική υπηρεσία σήμερα, όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, και πιθανότατα θα υπερασπιστεί τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, που κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η περίπτωση του Ανδρέα Γεωργίου, βετεράνο του ΔΝΤ, έχει συσπειρώσει αρκετούς ανώτερους οικονομολόγους και στατιστικολόγους από όλο τον κόσμο, γύρω του. Ορισμένοι μάλιστα βοηθούν ώστε να πληρώσει τα έξοδα υπεράσπισής του.

 

Η περίπτωση φάνηκε να εξασθενεί, αλλά στις αρχές του μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, ασκώντας νέα πίεση στον Γεωργίου.

 

Μια πηγή της ΕΕ ανέφερε στο Reuters ότι η Κομισιόν, της οποίας η στατιστική υπηρεσία Eurostat έχει επιβεβαιώσει τα δεδομένα που παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ, θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα αργότερα.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Βρυξέλλες ήταν ευρέως υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ στο παρελθόν, εν τω μέσω επικρίσεων για το έργο της υπηρεσίας από διάφορους Έλληνες πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα.

 

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ είναι γενικώς απρόθυμο να παρεμβαίνει σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες, καθιστώντας έτσι σημαντική οποιαδήποτε δημόσια στάση στην εν λόγω διαμάχη στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.