ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργείται «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών

16:45 - 29 Αυγ 2016 | Οικονομία
Δημιουργείται «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών
Στη δημιουργία ενός «κόκκινου τηλεφώνου» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών για την άμεση επίλυση θεμάτων που θα ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των προαπαιτουμένων και της δεύτερης αξιολόγησης, συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση η οποία ήταν σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί, συμφωνήθηκε επίσης η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ, καθώς και το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

 

Παράλληλα, και οι δύο πλευρές θεώρησαν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Μοσκοβισί δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, δεν απέκλειαν αυτό το θέμα να συζητηθεί στο σημερινό Euroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.