ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Δουκάκης: Η λιτότητα δεν αποδίδει

17:31 - 01 Σεπ 2016 | Οικονομία
Μ. Δουκάκης: Η λιτότητα δεν αποδίδει
Η σταθερή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων δεν έχει αποδώσει, ενώ χρειάζεται εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, σχολίασε ο Μάικλ Δουκάκης, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος για τις αμερικανικές εκλογές το 1988, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η ομιλία του κ. Δουκάκη έγινε με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής, της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να βγει η χώρα από την κρίση, ο κ. Δουκάκης απάντησε ότι η εμπειρία τους ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έδειξε πως το πιο σημαντικό στοιχείο για να στηρίξει ο κόσμος τις μεταρρυθμίσεις είναι η ακεραιότητα του πολιτικού προσωπικού.

 

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «έκανε εξαιρετική δουλειά».

 

Όσον αφορά στις αμερικανικές εκλογές, ο κ. Δουκάκης δήλωσε πως αν και έχουμε ακόμη 70 ημέρες πριν τις κάλπες είναι αισιόδοξος πως η Χίλαρυ Κλίντον θα κερδίσει.

 

Ο κ. Δουκάκης έκανε μια αναδρομή στη πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ξεκινώντας από τις ημέρες της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, όταν «η ανεργία ήταν στο 4%, ο προϋπολογισμός ήταν πλεονασματικός και οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ήταν ιδιαίτερα θετικές. Σήμερα, μετά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι η ανεργία είναι στο 5% και η ανάπτυξη στο 3%, το 65% των Αμερικανών ανησυχεί για το μέλλον. Και αυτό εξηγεί την υποστήριξη που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.