ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα και τηρήστε τη συμφωνία

10:10 - 03 Σεπ 2016 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Εφαρμόστε το πρόγραμμα και τηρήστε τη συμφωνία
Ξεκάθαρος πως ότι συμφωνήθηκε πρέπει να τηρηθεί παρουσιάστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο Κλάους Ρέγκλινγκ βάζει "φρένο" στις προσδοκίες που καλλιεργούνται στο εσωτερικό της χώρας, για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ μετά από το 2018, όσο και για την έγκαιρη εξειδίκευση των μέτρων μείωσης του χρέους.

 

"Δεν βλέπω καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία", τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση πως εκφράζει το σύνολο του Eurogroup με αυτή του την τοποθέτηση.

 

Ο επικεφαλής του ESM, ο οποίος παρακολουθηθεί στενά τις ελληνικές εξελίξεις, χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις αμφισβητήσεις ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης για κάποιες αποκρατικοποιήσεις, αν και αποσαφηνίζει ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχα σχόλια. Επίσης εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του με την Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει επίσης πως η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει και πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς αφορά σημαντικά θέματα, όπως τα εργασιακά, την ενέργεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση, για αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

 

Κατέστησε σαφές εξάλλου,  ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστεί πλήρως το υφιστάμενο.

 

Αναφορικά με το ΔΝΤ, χαρακτηρίζει το Ταμείο ως πολύτιμο εταίρο στο πρόγραμμα προσαρμογής, λέγοντας ότι το Eurogroup επιθυμεί τη συμμετοχή του.

 

Τέλος ο επικεφαλής του ESM, περιγράφοντας τον δρόμο της Ελλάδας από τώρα και στο εξής, βλέπει έξοδο στις αγορές το 2017 και τέλος του προγράμματος χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας το 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.