ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικοποιήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες - Πράσινο φως στα «πόθεν έσχες»

17:16 - 10 Σεπ 2016 | Οικονομία
Οριστικοποιήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες - Πράσινο φως στα «πόθεν έσχες»
Aνακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι τέσσερις κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των «πόθεν έσχες» τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

 

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης: «Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκάι απέκτησε την τηλεοπτική άδεια για 43,6 εκατ. ευρώ, ο Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για 52,6 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 για 75,9 εκατ. ευρώ και η Αλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη για 73,9 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.