ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου μιλούν για "φαντασιώσεις" Σταθάκη

18:00 - 13 Σεπ 2016 | Οικονομία
Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου μιλούν για "φαντασιώσεις" Σταθάκη
Πυρά προς τον Γιώργο Σταθάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β' Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, έκαναν συγκεκριμένα την ακόλουθη δήλωση:

 

«Με βάση τις εκτιμήσεις του κ. Σταθάκη, όπως προκύπτουν από τις πρόσφατες δηλώσεις του, η χώρα μας βρίσκεται σε σημείο καμπής και σε δωδεκάμηνη βάση (Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2017) η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7%. Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα προβλέπει, ότι έως τα Χριστούγεννα του 2016, 11,5 δις θα "πέσουν" στην οικονομία ( 6,75 δις ευρώ από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ, 3,5 δις από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, 600.000.000 από τον αναπτυξιακό νόμο και τα υπόλοιπα από διάφορα προγράμματα).

 

Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του τελευταίου τετραμήνου του 2016, με τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να μαστίζονται από την έλλειψη ρευστότητας και να αισθάνονται ότι οι εκτιμήσεις του Υπουργού δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα κακόγουστο αστείο. Περιγράφει ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο κατοικεί μόνο ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό, ότι το μόνο σημείο καμπής της ελληνικής οικονομίας είναι η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, που με τις υφεσιακές και φοροεξοντωτικές επιλογές της, διαλύει τις ελληνικές επιχειρήσεις και μηδενίζει τις προοπτικές ανάπτυξης.

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του είναι προκλητικά εκτός πραγματικότητας και επιβεβαιώνουν πως αυτή η Κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιχειρηματικότητας.

 

Δυστυχώς, οι φαντασιώσεις του κ. Σταθάκη, στην πραγματική οικονομία είναι ο καθημερινός εφιάλτης που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.