ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα από τους εισαγγελείς διαφθοράς

16:58 - 15 Σεπ 2016 | Οικονομία
Έφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα από τους εισαγγελείς διαφθοράς
Έφοδο στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου - Στουρνάρα, πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Αυτή είναι η δεύτερη προκαταρκτική που διενεργούν οι εισαγγελείς διαφθοράς σχετικά με διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσαν την έρευνα των εισαγγελέων και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Λίνα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετών η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

"Πραγματικός στόχος ο σύζυγός μου"

 

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

 

Η χρονική συγκυρία στην οποία αναφέρεται η κα. Στουρνάρα, σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΤτΕ απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.
 

Για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο ελέγχεται, η σύζυγος του κ. Στουρνάρα είχε τοποθετηθεί με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον περασμένο Μάιο.

 

Η Λίνα Νικολοπούλου στην τοποθέτησή της τότε, ανέφερε συγκεκριμένα:

 

«Σε πολλά από τα δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την είδηση για την ποινική δίωξη του ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη εβδομάδα, πέραν από πρωτοφανή ψεύδη που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες, γίνεται εκ νέου ψευδής αναφορά στο πρόσωπό μου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας Mindwork, ότι δήθεν παλαιότερα έχω καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. 

Αυτό είναι ψευδές και συκοφαντικό και βλάπτει εμένα και την οικογένειά μου» σημειώνει η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα και επισημαίνει: «Το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό και ουδέποτε έχω καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών». Όπως εξηγεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα «η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια καταδίκη φυλάκισης δύο μηνών το 1981 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για μη έγκαιρη καταβολή των προσωπικών μου εισφορών στο τότε Ταμείο Εμπόρων (ΤΑΕ), δηλαδή 35 χρόνια πριν, όταν ήμουν φοιτήτρια.

Η καταδίκη εκείνη έχει παραγραφεί προ πολλών ετών, πολύ πριν συσταθεί η εταιρεία μου Mindwork Business Solutions Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν ισχύει η κατηγορία ότι έπρεπε να αποκλειστώ από τη σχετική σύμβαση που αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.

 

Είναι υποχρέωσή μου να δηλώσω την αλήθεια και να διαφυλάξω από ανυπόστατους και δόλιους ισχυρισμούς την τιμή μου και την τιμή της οικογένειάς μου» καταλήγει η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον των προσώπων που θα επιχειρήσουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια «για να βλάψουν εμένα, την οικογένειά μου και την εταιρεία μου». 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:25 - 15 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.