ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΔΝΤ για την πορεία της Ελλάδας - Χαμηλοί τόνοι για Κατρούγκαλο

18:59 - 15 Σεπ 2016 | Οικονομία
Το ΔΝΤ για την πορεία της Ελλάδας - Χαμηλοί τόνοι για Κατρούγκαλο
Στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αναφέρθηκε σε ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις σημείωσε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ είπε πως η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Ακόμα επισήμανε ότι η αποστολή του Ταμείου θα ολοκληρώσει σύντομα τον τακτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που χαρακτηρίζει "ακραίες" τις θέσεις του Ταμείο, ο Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της επόμενης αξιολόγησης.

 

Έπειτα από ερώτηση της Λένας Αργυρίου, ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, αν το ΔΝΤ προτίθεται να δείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε πως «το ΔΝΤ είναι πάντα ευέλικτο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.