ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Ο «ψυχρός πόλεμος» Τσίπρα - Στουρνάρα

22:33 - 21 Σεπ 2016 | Οικονομία
Bloomberg: Ο «ψυχρός πόλεμος» Τσίπρα - Στουρνάρα
Ως ήττα του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg την κατάληξη της υπόθεσης της Attica Bank.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Στουρνάρας απείλησε να θέσει την Τράπεζα Αττικής υπό εποπτεία, εάν δεν γίνονταν δεκτός ως διευθύνων σύμβουλος αυτός που είχε επιλέξει η ΤτΕ. Η απόφαση αυτή ταρακούνησε την ελληνική κυβέρνηση η οποία αντιμετώπιζε την Τράπεζα Αττικής -μη συστημική τράπεζα – ως «όχημα» ελέγχου του τραπεζικού τομέα. Μετά την απειλή Στουρνάρα οι μέτοχοι της Τράπεζας Αττικής αποφάσισαν να δεχθούν το ν υποψήφιο της ΤτΕ".

 

Το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του κ. Αριστείδη Χατζή, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει "ένας Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των Τσίπρα και Στουρνάρα, ο οποίος ενίοτε αναζωπυρώνεται»,. Προσθέτει ακόμα πως "τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που θέλουν να «πάρουν το κεφάλι» του Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία κατανοεί ότι δεν μπορεί να το πράξει, καθώς έχει τη στήριξη της ΕΚΤ".

 

Ο κ. Χατζής υποστηρίζει τέλος ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί την «ασυλία του προκειμένου να παίζει πολιτικά παιχνίδια. Η όλη υπόθεση εξελίχθηκε σε ήττα για την κυβέρνηση και νίκη για τον Στουρνάρα. Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.