ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: «Πολύ νωρίς για σχολιασμό της πώλησης των ΔΕΚΟ»

14:18 - 27 Σεπ 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: «Πολύ νωρίς για σχολιασμό της πώλησης των ΔΕΚΟ»
«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο Υπερταμείο». Αυτό υποστήριξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομικά Άννικα Μπράιντχαρτ δήλωσε πως ναι μεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει το «πράσινο φως» σχετικά με τα άτομα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, αλλά απομένει η επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το Διοικητικό συμβούλιο, πριν γίνει κάποια εκτίμηση για τις ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν.

Αναλυτικά η Άννικα Μπρέιντχαρτ δήλωσε τα εξής:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Επιτροπή μετέφερε στις ελ. Αρχές την σύμφωνη γνώμη της για τους προτεινόμενους υποψηφίους για το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου, το οποίο αποτελεί και ένα από τα κύρια προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δισ. Όταν στελεχωθεί το εποπτικό συμβούλιο σειρά θα έχει το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα διασφαλίζει τα κριτήρια διοίκησης και ανεξαρτησίας του νέου Ταμείου. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν μπορούμε πριν στελεχωθεί το ΔΣ δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε για το ποιες εταιρείες θα πωληθούν όπως προβλέπουν οι συμφωνίες του προηγούμενου έτους».

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της εκταμίευσης της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δισ. Το επόμενο βήμα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι η διενέργεια μιας ανάλυσης του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η συμβατότητα του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.