ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 152 "ναι" πέρασε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

21:38 - 27 Σεπ 2016 | Οικονομία
Με 152 "ναι" πέρασε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
Με 152 "ναι" πέρασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 152 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ καταψήφισαν 141 βουλευτές από ΝΔ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καθώς και ανεξάρτητοι Στάθης Παναγούλης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με την ίδια πλειοψηφία (152 "ναι" -141 "όχι") πέρασαν επίσης τα άρθρα 1 και 2.

 

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια είχε από το πρωί μέχρι το βράδυ αρκετές στιγμές έντασης, με το υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

 

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας οι δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης που προέρχονται από τους Οικολόγους (Τσιρώνης και Δημαράς) εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν, αλλά τελικά έπειτα από το απαραίτητο... μασάζ και μία νομοθετική βελτίωση που πέρασε και απέκλειε την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τελικά ψήφισαν "ναι".

 

Όσο για το 152 (και όχι 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας) οφείλεται στην απουσία του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα, ο οποίος ήταν ασθενής.

 

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ακόμη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης (απουσιάζει στις ΗΠΑ).

 

Όλοι έστειλαν επιστολή με την ψήφο τους, η οποία δεν προσμετράται.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 27 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.