ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Οικονομίας: Από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα σε εγκεκριμένα δάνεια της EIB

18:59 - 29 Σεπ 2016 | Οικονομία
Υπ. Οικονομίας: Από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα σε εγκεκριμένα δάνεια της EIB
Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης για το Σχέδιο Γιούνκερ.

Από το υπουργείο Οικονομίας επισημαίνουν:

 

"Με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ – Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

 

Συγκεκριμένα:

- Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €533εκ. σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις €854εκ.

- Μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €160εκ. προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των €280εκ. και θα ωφελήσει άνω των 700 ΜΜΕ.

 

Περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν αύριο κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής". 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.