ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανήσυχος» ο Τσακαλώτος για ενδεχόμενη... αναβολή στο χρέος

15:58 - 04 Οκτ 2016 | Οικονομία
«Ανήσυχος» ο Τσακαλώτος για ενδεχόμενη... αναβολή στο χρέος
Μιλώντας στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε πως περιμένει άμεσα μία "καθαρή" λύση για το ελληνικό χρέος και δεν έκρυψε την ανησυχία του σε περίπτωση νέας... αναβολής από τη μεριά των εταίρων.

«Εμείς ζητάμε ένα καθαρό διάδρομο που να ξέρουν οι επενδυτές ότι η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια είναι άνετη με την εξυπηρέτηση του χρέους της. Είναι σημαντικό αυτό για μας. Αν δεν παρθεί η πολιτική απόφαση και κλοτσήσουν τον τενεκέ για 1 – 2 χρόνια, ένας επενδυτής θα περιμένει δύο χρόνια για να πάρει την απόφασή του», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

 

«Θα είναι ανησυχητικό για όλους μας αν κλοτσήσουν την απόφαση».

 

Υπογράμμισε ακόμα ότι μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι χρειάζεται ρύθμιση και του πανευρωπαϊκού χρέους και επισήμανε ότι «είμαστε στα πρώτα στάδια πως θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

 

«Να συζητήσουμε το χρέος και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί συνδέεται και με τη νομισματική και την δημοσιονομική πολιτική», υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.