ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: «Τρέξιμο» για αξιολόγηση, με... τυράκι λύση για το χρέος

19:40 - 04 Οκτ 2016 | Οικονομία
Μοσκοβισί: «Τρέξιμο» για αξιολόγηση, με... τυράκι λύση για το χρέος
Μήνυμα... επιτάχυνσης στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε από το Ευρωκοινοβούλιο ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ έκρινε πως είναι απαραίτητο η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει μέσα στον Νοέμβριο. Παράλληλα, ζήτησε από όλες οι πλευρές να προχωρήσουν σε λύση για το χρέος έως τα τέλη του έτους.

Στη συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ελληνική διάσωση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά ζήτησε από την ελληνική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Χαρακτηριστικά τόνισε πως χρειάζεται προσοχή καθώς "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".

 

Ο κ. Μοσκοβισί δεν παρέλειψε πάντως να αφήσει και αιχμές για ορισμένους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς, πάντως, να τους κατονομάσει: "Εχουμε την αίσθηση ότι κάποια υπουργεία προχωρούν μπροστά και κάποια άλλα όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε", σχολίασε συγκεκριμένα.

 

Είπε ακόμα πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και ευχήθηκε να υπάρξει οριστική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

 

Τέλος, σημείωσε πως "έχουμε φύγει από την δύσκολη περίοδο που γίνονταν λόγος για το Grexit αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει ένα success story".

 

Ο Πιερ Μοσκοβισί, όμως, έκανε και κάλεσμα για λύση στο ζήτημα χρέους, ικανοποιώντας εν μέρει την ελληνική πλευρά.

 

Έκανε σαφές ότι "θα πρέπει να είμαστε συλλογικά ικανοί να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει" και είπε ότι "μέχρι το τέλος του χρόνου ελπίζω να βρούμε μία λύση για το χρέος".

 

"Οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν από όλους. Από τους πιστωτές, από όλους τους εταίρους, στο πλαίσιο του Eurogroup, αλλά και από τις ελληνικές αρχές που πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", συμπλήρωσε.

 

Για όλα τα παραπάνω σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια να επιταχύνει τις προσπάθειες για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν τεθεί από τους θεσμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 04 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.