ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Διαψεύδονται όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση των εσόδων

16:54 - 04 Οκτ 2016 | Οικονομία
Τσίπρας: Διαψεύδονται όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση των εσόδων
Σε σύσκεψη για την οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εσόδων τον Σεπτέμβριο και επιτέθηκε σε όσους, όπως είπε "προεξοφλούσαν κατάρρευση των δημόσιων εσόδων από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο".

"Σε όσους προεξοφλούσαν κατάρρευση των δημόσιων εσόδων από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων", σημείωσε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας ζήτησε ην επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Έκανε λόγο για διάψευση όσων προεξοφλούσαν κατάρρευση εσόδων και υπογράμμισε ότι «η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους».

 

Τους κατηγόρησε για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σχεδίου και ότι επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. «Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.