ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές και από τον Ρέγκλινγκ για ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησης

13:24 - 05 Οκτ 2016 | Οικονομία
Αιχμές και από τον Ρέγκλινγκ για ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησης
Την Ελλάδα καταδεικνύει ως το «πιο οξύ πρόβλημα» της Ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και πιστεύει πως υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών.

 

Ωστόσο, όπως και ο Πιερ Μοσκοβισί, έτσι και ο επικεφαλής του ESM άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "απροθυμία να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις".

 

Παρά τις ελληνικές ανησυχίες, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «σε γενικές γραμμές, η Ευρωζώνη λειτουργεί καλά».

 

Ερωτηθείς για τη Γερμανία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της οικονομίας, ενώ σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαίωσε ότι «σήμερα είσαι σαφώς πιο ισχυρό».

 

Κάνοντας ειδική μνεία στο Brexit, χαρακτήρισε «θλιβερή» την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει την Ε.Ε. και κάλεσε εκ νέου, την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να επισπεύσει τις διαδικασίες εξόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 05 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.