ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Οι θεσμοί αξιολογούν τα προαπαιτούμενα

14:22 - 07 Οκτ 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: Οι θεσμοί αξιολογούν τα προαπαιτούμενα
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΥΠΑ και την τροπολογία του ΕΤΜΕΑΡ που πέρασε μαζί στη Βουλή, η Ελλάδα ουσιαστικά έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της, προκειμένου να πάρει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημείωσε πως οι θεσμοί αξιολογούν την εκπλήρωση των εκκρεμών προαπαιτουμένων.

 

«Σε συνέχεια της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί τώρα αξιολογούν την εκπλήρωση των εκκρεμών προαπαιτουμένων, ενώ παράλληλα διενεργούνται συζητήσεις στην Ουάσινγκτον», δήλωσε η κα. Μπράιτχαρτ.

 

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, ανέφερε πως εναπόκειται στον ESM και στο Eurogroup να δώσουν την τελική έγκριση, ενώ υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, 1,7 δισ. εξ αυτών αφορούν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και η εκταμίευση του 1,1 δισ. συνδέεται με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

 

Τέλος, σημείωσε πως ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 07 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.