ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιωματούχος της ευρωζώνης... βλέπει «πράσινο φως» στο EWG

20:46 - 07 Οκτ 2016 | Οικονομία
Αξιωματούχος της ευρωζώνης... βλέπει «πράσινο φως» στο EWG
Θετικό μήνυμα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στέλνει ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση.

 

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως το ΕWG θα συγκληθεί μόνο εφόσον οι θεσμοί πιστοποιήσουν πως όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό πως οι θεσμοί αξιολογούν τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις στο Eurogroup, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

 

Η Ελλάδα έχει πάντως δρομολογήσει τις υποχρεώσεις της και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα λάβει κανονικά τη δόση. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να σπάσει η υποδόση στα δύο, αλλά αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.