ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Η δόση έσπασε για τεχνικούς λόγους

19:24 - 10 Οκτ 2016 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Η δόση έσπασε για τεχνικούς λόγους
Παρά το γεγονός ότι το Eurogroup αποφάσισε να "σπάσει" στα δύο την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης.

Ο υπουργός Οικονομικών αιτιολόγησε την ικανοποίησή του, λέγοντας πως υπήρξε ομόφωνη απόφαση των ομολόγων του σχετικά με την επιτυχία της Ελλάδας να ολοκληρώσει το σύνολο των προαπαιτούμενων δεσμεύσεων που είχε αναλάβει.

 

"Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ", είπε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως "συμφωνήθηκε επίσης ότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά επειδή εκκρεμούν τα στοιχεία Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε να περιμένουμε μέχρι να τα έχουμε στα χέρια μας, προκειμένου να αποδεσμευθούν τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ".

 

"Και την καλύτερη θέληση του κόσμου να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τα στοιχεία", σημείωσε.

 

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η εκταμίευση θα γίνει όταν τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα, πιθανότατα στο EwG της 24ης Οκτωβρίου.

 

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως το πότε θα γίνει η εκταμίευση είναι δευτερεύον θέμα, καθώς «δεν χρειαζόμαστε χρήματα, δεν υπάρχει κάποια μεγάλη πληρωμή».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 10 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.