ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Έγκριση για 1,1 δισ. ευρω-Ρέγκλινγκ: Εκταμίευση σε 2 εβδομάδες

19:56 - 10 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Έγκριση για 1,1 δισ. ευρω-Ρέγκλινγκ: Εκταμίευση σε 2 εβδομάδες
Την έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης της εκταμίευσης 1,1 δισ. ευρώ -από την υποδόση των 2,8 δισ.- ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup, o Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του συνόλου των 15 προαπαιτουμένων, ενώ στάθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλώνοντας ότι το Eurogroup αναμένει στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.

 

Ερωτηθείς για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανοίγει κάθε μήνα τη συγκεκριμένη συζήτηση, σε αντίθεση με ορισμένους υπουργούς.

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι εξουσιοδοτήθηκε από τους υπουργούς να εκταμιεύσει 1,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και σημείωσε πως η απόφαση θα θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού σε περίπου δύο εβδομάδες.

 

Συμπλήρωσε ότι την ίδια ημέρα είναι πιθανό να αποφασιστεί και η εκταμίευση του υπολοίπου 1,7 δισ., εφόσον έχουν ληφθεί μέχρι τότε τα απαιτούμε στοιχεία τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

 

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι ο ESM έχει ήδη εκταμιεύσει 28,9 δισ. προς την Ελλάδα, από την έναρξη του τρίτου προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.