ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Στουρνάρας «κάρφωσε» τον Βαρουφάκη

18:53 - 11 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ο Στουρνάρας «κάρφωσε» τον Βαρουφάκη
Στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε και στη μεγάλη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες πριν από το καλοκαίρι του 2015 και απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, αν θεωρεί πως η Τράπεζα της Ελλάδας έκανε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αποτραπεί η εκροή των καταθέσεων και τότε ο διοικητής της ΤτΕ "κάρφωσε" τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά είπε πως η τακτική Βαρουφάκη και οι αναφορές του περί "χρεοκοπημένης χώρας" είχαν ολέθρια αποτελέσματα και η ΤτΕ είχε δεμένα τα χέρια της.

 

«Ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει η διαπραγμάτευση. Τι μπορούσαμε να κάνουμε εμείς;» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και παράλληλα αποκάλυψε πως "ο Βαρουφάκης πήγε στην ΕΚΤ και τους είπε ότι είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μπηκε και είπε ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!"

 

Μάλιστα είπε ότι «εκείνη την περίοδο μιλούσε με κυβερνητικά στελέχη και έστελνε επιστολές» για να σταματήσουν τον Βαρουφάκη, αλλά τίποτα δεν έγινε.

 

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις Βαρουφάκη δεν ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα, αλλά η πορεία που είχε χαράξει η χώρα.

 

Σε περίγραφή του για το πώς ελήφθη η απόφαση για άρση του waver, «προσπάθησα με νύχια και με δόντια στη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τους είπε να μας δώσουν 10 μέρες. Με ρώτησαν «γιατί;» και τους απάντησα με τη ρήση του Ουίλσον «γιατί στην πολιτική 10 μέρες είναι πολύ». Τους άρεσε, αλλά δεν ήταν αρκετό».

 

Δείτε τι ακόμα κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας για Προβόπουλο-Καραμανλή, αλλά και τις προβλέψεις του για τις διοικήσεις των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 11 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.