ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας vs Βαρουφάκης: Νέος γύρος αντιπαράθεσης

11:41 - 12 Οκτ 2016 | Οικονομία
Στουρνάρας vs Βαρουφάκης: Νέος γύρος αντιπαράθεσης
Γιάννης Στουρνάρας vs Γιάνης Βαρουφάκης. Οι δύο πρώην ΥΠΟΙΚ... σήκωσαν μανίκια και η "μονομαχία" τους μόλις ξεκίνησε.

Οι καταγγελίες του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροή της Βουλής για τις κινήσεις του Βαρουφάκη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης επανέφερε στο προσκήνιο τη δεδομένη διαφορά φιλοσοφίας των δύο πρώην υπουργών. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα.

 

Ο Στουρνάρας κατήγγειλε στη Βουλή πως ο Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δήλωσε ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας, γεγονός που οδήγησε σε σκληρές αποφάσεις για την Ελλάδα.

 

Ο Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε αρχικά πως ετοιμάζει την απάντησή του, την οποία και θα διαβάσουμε στον Τύπο του Σαββατοκύριακου, αλλά τελικά δεν κρατήθηκε και έκανε ένα πρώτο σχόλιο, μέσω της Real.

 

Ολόκληρη η δήλωση: 

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί. 

 

Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φρανκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

 

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

 

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 12 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.