ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Οι αποφάσεις για το χρέος πρέπει να ληφθούν τώρα

17:37 - 12 Οκτ 2016 | Οικονομία
Σταθάκης: Οι αποφάσεις για το χρέος πρέπει να ληφθούν τώρα
Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να έχει ολοκληρώσει το ΔΝΤ την έκθεσή του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Στάθακης, για να μπορέσει η κυβέρνηση να διαμορφώσει την στρατηγική της.

«Οι αποφάσεις για το χρέος πρέπει να ληφθούν τώρα», δήλωσε ο κ. Σταθάκης σε επιτροπή της Βουλής για το ελληνικό χρέος.

 

«H έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που χρειάζεται να κάνει το IMF... πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα».

 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η μελέτη βιωσιμότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει πληθωρισμό κοντά στο 2%, και επιστροφή της οικονομίας σε μέση ανάπτυξη γύρω στο 2,5% αρχής γενομένης το 2017.

 

Η γενική ομολογία είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται άμεση ή έμμεση αναδιάρθρωση. Η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες κρίσεις στο μέλλον, τόνισε.

 

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει άμεσα αναχρηματοδότηση μέρους του ελληνικού χρέους προς το EFSF και το ESM με μείωση επιτοκίων. Μεσοπρόθεσμα μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση μέσω του κλειδώματος των επιτοκίων που είναι σήμερα κυμαινόμενα, ενώ η μακροπρόθεσμη λύση θα μπορούσε να είναι μια μακρά επιμήκυνση του χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 12 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.