ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΧΣ: Στην τελική ευθεία για τη νέα διοίκηση

09:28 - 13 Οκτ 2016 | Οικονομία
ΤΧΣ: Στην τελική ευθεία για τη νέα διοίκηση
Την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας θα αναδειχθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος (CEO) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς μέχρι τότε αναμένεται η υπουργική απόφαση για τον ορισμό των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή Επιλογής έχει ήδη προτείνει στον ΥΠΟΙΚ λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων για τις δύο θέσεις, προσδιορίζοντας και την αμοιβή για κάθε υποψήφιο, εντός του εύρους, που έχει ήδη προκαθορισθεί.

 

Η επιλογή έγινε από τη δεξαμενή των υποψηφίων που πληρούσαν τα κριτήρια βάσει της σχετικής διεργασίας που έτρεξαν η Korn Ferry Ουγγαρίας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και η Stanton Chase Αυστρίας για τον αναπληρωτή του. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της ΤτΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή έχει ήδη επιλεγεί και είναι ο Δημ. Φραγκέτης.

 

Η υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα καθώς την Τρίτη 18 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 90 ημέρες από την παραίτηση της προηγούμενης εκτελεστικής επιτροπής. Βέβαια ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να παρατείνει τη θητεία της μεταβατικής Εκτελεστικής Επιτροπής (Χρ. Στράτος, Μιχ. Χαραλαμπίδης) αν δεν έχει δημοσιευθεί ως την προσεχή Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετική απόφαση διορισμού. Η νέα διοίκηση του ΤΧΣ και η αμοιβή της θα πρέπει να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group.

 

Σημειώνεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής οι αμοιβές του CEO και του αναπληρωτή του επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις περικοπές που αποφασίστηκαν επί Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι τα δύο στελέχη θα έχουν αποδοχές υψηλότερες απ αυτές

των προκατόχων τους κ. Αρ. Ξενόφου και Γ. Κουτσού.

 

Ειδικότερα η Επιτροπή Επιλογής με απόφασή της που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις αρχές Αυγούστου πρότεινε ως εύρος ετήσιων μεικτών αποδοχών για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ ποσό μεταξύ 180 με 220 χιλ. ευρώ και για τον αναπληρωτή ποσό μεταξύ 150 με 195 χιλ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.