ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Δεν αλλάζουν οι στόχοι για πλεόνασμα μέχρι το 2018

18:25 - 13 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Δεν αλλάζουν οι στόχοι για πλεόνασμα μέχρι το 2018
Στην απόρριψη των προσδοκιών για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τουλάχιστον μέχρι το 2018, προχώρησε σε συνέντευξή του ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας στο πρακτορείο MNI, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μηνύματα στο ΔΝΤ τονίζοντας ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις δεν δικαιολογούνται.

 

Πάντως, σημείωσε πως επιθυμία της Κομισιόν είναι το ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Παραδέχθηκε παράλληλα ότι η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους παραμένει σημαντικό ζήτημα, πάνω στο οποίο πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο ταμείο και την ΕΕ.

 

Για τους στόχους των πλεονασμάτων ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό» το ενδεχόμενο αλλαγής τους, τουλάχιστον μέχρι το 2018, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αλλάξουν. Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει αρκετά δυναμικά του χρόνου, εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

 

Μιλώντας για το χρέος, είπε ότι θα συζητηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, με την Κομισιόν να αναμένει κάποια βραχυπρόθεσμα μέτρα να αποσαφηνιστούν περαιτέρω. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δανειστές είναι εκείνοι που θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στη δεύτερη αξιολόγηση, κάνοντας λόγο για «αρκετά ανοιχτά ζητήματα», μεταξύ των οποίων οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Επέμεινε, ωστόσο, ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 είναι εφικτός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.